Witajcie,
pracodawca zaproponowal mojej corce prowadzenie wlasnej dzialalnosci gospodarczej. Czy to bezpieczne? Czy ona cos ryzykuje? A jesli tak to na co ma zwrocic uwage.
Pracodawca niby mowi,ze wiele osob tak pracuje i sa zadowolone. Co sie dzieje w przypadku ciazy? Albo choroby?
Czekam na odpowiedzi osob, ktpore maja takie doswiadczenia.
Strona 1 z 1
własna dzialalnosc gospodarcza
Napisano 23.11.2010 - 10:15
Pracowanie na zasadzie wlasnej dzialalnosci gospodarczej jest niczym innym jak bycie pania wlasnego losu. To ty sama decydujesz ile godzin chcesz pracowac, to ty wypisujesz rahunki ale tez sama placisz za wszystkie skladtki, ubezpieczenia itp. Nic sie jednak nie dzieje jezeli masz staly dochod pieniezny potem mozesz nawet odliczyc sobie wszystko od podatku. sa oczywiscie zalety i wady ale to jak w kazdym przedsiebiorstwie. Nic sie nie bac. A jak nie pojdzie to zawsze mozna rozwiazac dzialalnosc. Ja juz tak pracuje od 2 lat i jestem zadowolona. Nie musze prosic o urlop w pracy bo sama sobie wybieram kiedy chce a kiedy nie. A jezeli chodzi o ciaze to na rachunki mozna tez z domu pracowac dla firmy jezeli takowa sie zgodzi.
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Logowanie »